.
18 Οκτ 2020

Πάνελ VDO: Κυκλοφόρησε η έκδοση 1.1.2

Πάνελ VDO: Κυκλοφόρησε η έκδοση 1.1.2
Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την κυκλοφορία του VDO Panel (Video Streaming Control Panel): Κυκλοφόρησε η έκδοση 1.1.2
✅ Βελτίωση ffmpeg διαδικασία με WebTV stream.
✅ Προσθήκη. επέκταση βίντεο webm για WebTV stream και διαχειριστή αρχείων
✅ Βελτίωση καθαρών καταγραφών συστήματος αρχείων αυτόματο
✅ Φτιάξτε έντομο καθημερινά και προγραμματιστής onehot
✅ Διορθώσεις θέματος ασφάλειας
Για ενημέρωση
Συνδεθείτε στο SSH σας
Η δέσμευση root είναι απαραίτητη, η εγκατάσταση δεν θα λειτουργήσει αν δεν συνδεθείτε ως root ή έχετε επαρκή προνόμια sudo.
Τώρα εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:
~~~~~~~~~~~~~~
vdopanel update
~~~~~~~~~~~~~~
Όπως πάντα, κάθε είδους σχόλια εκτιμάται ιδιαίτερα. Σας ευχαριστώ, απολαύστε
19 Σεπ 2020

VDO update new version Αναβάθμιση του καταπληκτικού πάνελ streaming video.

vdo update new version Αναβάθμιση του καταπληκτικού πάνελ streaming video.

Το συγκεκριμένο πάνελ , είναι το μοναδικό στο κοσμο, που είναι τόσο απλό για κάθε χρήση, είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά.. μπορεί να καλύψει της ανάγκες και του ποιο απαιτητικού πελάτη..  σας προκαλούμε να το δοκιμάσετε , και είμαστε βέβαιοι, ότι θα μείνετε απολυτά ικανοποιημένοι.

.Αγοραστέ τώρα εδώ  https://alphaserver.gr/index.php/new-custom-panel-stream-tv-vdo/

demo εδώ. https://alphaserver.gr/tv/demo.html

 

 

17 Σεπ 2020

Τείος εποχής live stream Μεταδόσεις στην πλατφόρμα του facebook!

To Facebook απειλεί να διαγράψει λογαριασμούς συγκροτημάτων για εκπομπές ζωντανής ροής (live streaming)

Σε χθεσινό live streaming ο ιδρυτής του facebook ήταν ξεκάθαρος , μετά από κάθε live stream που θα κάνεις κάποιος user στο facebook , από την στιγμή που δεν θα έχει τα νόμιμα δικαιώματα στην μουσική που θα παίζει σε live streaming , θα διαγράφεται οριστικά και διαπαντός το προφίλ του. (ΥΓ  Για έμενα πολύ καλά έκανε το facebook μιας και εγώ προσωπικά σας είχα κάνει βίντεο πριν δυο χρονιά και σας είχα ενημερώσει ότι θα έρθει σύντομα το τέλος εποχής για το live streaming μουσικής στο facebook, και το θεωρώ απόλυτα σωστό, μιας και το livestream στο facebook, είχε κάνει τεράστιες ζημίες σε πολλες υπηρεσίες live stream, και να επισημάνω όπως έκανα και πριν δυο χρονια, και να σας πω ότι το facebook, δεν έκανε το Live stream για να βάζουμε μουσική, άλλα για να μπορούμε να μιλάμε με φίλους μας συγγενείς κτλπ. άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός του facebook, να φέρνει σε επαφή κοντά άτομα, τα οποία δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή λόγο απόστασης. )

Ένα νέο σύνολο οδηγιών που κυκλοφόρησε το Facebook αυτή την εβδομάδα έχει αφήσει τις μπάντες μπερδεμένες ως προς το τι μπορεί να συμβεί αν επιλέξουν να αλληλεπιδράσουν με το κοινό τους στην πλατφόρμα. Το Facebook θα περιορίσει τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν μουσική που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα στις ζωντανές ροές τους (live streaming) και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του λογαριασμού τους.
Είναι όλα μέρος των μάλλον διφορούμενων νέων μουσικών οδηγιών του Facebook, όπου η υπηρεσία προειδοποιεί “Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε βίντεο επάνω στα προϊόντα μας για να δημιουργήσετε μια μουσική εμπειρία ακρόασης”. Τα προϊόντα τους είναι το Facebook και το Instagram.
Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σελίδα της μπάντας σας διαθέτει τις κατάλληλες άδειες για τη ροή της μουσικής σας.
“Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα Προϊόντα μας για να μοιράζονται το περιεχόμενο τους με την οικογένεια και τους φίλους τους. Λάβετε υπόψη ότι παραμένετε αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο που δημοσιεύετε, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε μουσικής που διατίθεται σε αυτό το περιεχόμενο. Τίποτα από αυτούς τους όρους δεν αποτελεί εξουσιοδότηση από εμάς για οποιαδήποτε χρήση μουσικής σε οποιοδήποτε από τα προϊόντα μας”.
Το Facebook προειδοποιεί “Απαγορεύεται η χρήση μουσικής για εμπορικούς ή μη προσωπικούς σκοπούς, εκτός εάν έχετε λάβει τις κατάλληλες άδειες
Αυτό σημαίνει πως υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε μια ροή (live streaming) όπου να παίζετε τα δικά σας τραγούδια, αλλά εάν δεν έχετε δηλωθεί ως ο κάτοχος της άδειας της μουσικής, το Facebook ενδέχεται να λάβει μέτρα κατά της σελίδας σας.
Για παράδειγμα, εάν τυχαίνει να κάνετε ζωντανή ροή, ίσως θελήσετε να κάνετε μια διασκευή στο τραγούδι “Raining Blood για παράδειγμα”.
Το Facebook επισημαίνει “Αν δημοσιεύετε περιεχόμενο που περιέχει μουσική που ανήκει σε κάποιον άλλο, το περιεχόμενό σας ενδέχεται να αποκλειστεί ή να ελεγχθεί από τον αρμόδιο κάτοχο δικαιωμάτων και να καταργηθεί εάν η χρήση αυτής της μουσικής δεν έχει την κατάλληλη εξουσιοδότηση”.
24 Αυγ 2020

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας internet

Μηχανικοί του University College London κατάφεραν ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας μετάδοσης δεδομένων η οποία είναι κατά 1/5 ταχύτερη από το προηγούμενο ρεκόρ επιστημόνων της Ιαπωνίας και δύο φορές πιο γρήγορο από την καλύτερη γραμμή internet που υπάρχει σήμερα. Η εξωφρενική ταχύτητα άγγιξε τα 178 terabits το δευτερόλεπτο (Tbps), κάτι που σημαίνει κατέβασμα 15.000 4K ταινιών από 15GB η κάθε μία μέσα σε ένα μόνο δευτερόλεπτο. Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε στο IEEE Photonics Technology Letters.

read more

12 Αυγ 2020
01 Αυγ 2020

Πως μπορώ να κάνω livestream;

Είναι γεγονός πως πολλά νέα παιδιά τα τελευταία χρόνια απομακρύνονται από την τηλεόραση. Δίνει την εντύπωση ενός “χαζοκουτιού” που δεν προσφέρει και πολλά. Το πιο βασικό είναι ότι δεν σου δίνει την ελευθερία του να επιλέξεις τι θες να δεις και πότε θα το δεις. Έτσι λοιπόν, τα videos, τα livestreams, το YouTube και το Twitch είναι κάποιες έννοιες που οι νέοι έχουν καταφέρει να εκτοξεύσουν με την συμμετοχή και υποστήριξή τους. Στον σημερινό οδηγό θα δούμε πως κάποιος μπορεί να ξεκινήσει τα livestreams από τον δικό του χώρο.

Για να ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής τον όρο livestream για όσους δεν τον αναγνωρίζουν, πρόκειται για την δυνατότητα να προβάλει κανείς ζωντανό περιεχόμενο από τον χώρο που βρίσκεται προς τον υπόλοιπο κόσμο. Κάτι σαν το “Απευθείας Σύνδεση” που αναφέρεται στην τηλεόραση. Για να κάνει κανείς livestream, χρειάζεται οπωσδήποτε μια συσκευή που να μπορεί να κάνει live αναμετάδοση(όπως PC, smartphone κ.ά), έναν server που πρέπει να συνδεθεί προκειμένου να στέλνει διαδικτυακά τα δεδομένα του, μια αξιόλογη upload ταχύτητα στο internet του καθώς και μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα παράγει το περιεχόμενό του. Όλα αυτά, θα τα αναλύσουμε παρακάτω.

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο απλά. Το να κάνει κάποιος livestream δεν είναι καθόλου δύσκολο. Μπορεί να κάνει από οποιοδήποτε σημείο επιθυμεί, καθισμένος σε μια καρέκλα, χωρίς ιδιαίτερο και ακριβό εξοπλισμό και χωρίς απαιτήσεις. Σε αυτόν τον οδηγό θα ασχοληθούμε κυρίως με τα livestreams που γίνονται με την χρήση υπολογιστή. Μέσα από ένα PC, για να κάνει κάποιος livestream θα πρέπει να επιλέξει μια πλατφόρμα που θα του δώσει την δυνατότητα αυτή. Η πιο γνωστή παγκοσμίως είναι το Twitch.tv. Δεύτερον, θα πρέπει να επιλέξει ένα πρόγραμμα που θα του δώσει την δυνατότητα να προβάλει το περιεχόμενό του στους θεατές. Κάποια από τα πιο γνωστά είναι το OBSStreamlabs OBSXsplitPlayer.me και άλλα. Σε αυτή την σειρά οδηγών, θα ασχοληθούμε κυρίως με το OBS. Έπειτα, σημαντικό ρόλο για τα livestreams παίζει και το hardware που έχει κάποιος στην κατοχή του. Η διαδικασία παραγωγής live περιεχομένου απαιτεί ικανά συστήματα με αρκετή επεξεργαστική ισχύ ώστε να αποτρέπουν κάθε πιθανή δυσλειτουργία και να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στις μέρες μας, ανάλογα πάντα και το είδος του livestream που θέλει να πραγματοποιήσει κάποιος, ένα σύστημα από 500€ και πάνω είναι ικανό να πραγματοποιήσει livestreams χωρίς προβλήματα. Τέλος, αυτό που σίγουρα θα χρειαστεί, είναι μια αξιόλογη γραμμή internet. Συνήθως, γραμμές που προσφέρουν περισσότερο από 0,7Mbps upload ταχύτητα είναι ικανές να υποστηρίξουν livestreams.

Πάμε όμως να εξετάσουμε λίγο πιο αναλυτικά την κάθε μια κατηγορία από τις παραπάνω.

SOFTWARE

Όπως προαναφέρθηκε, για να κάνει κάποιος livestream από υπολογιστή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιο πρόγραμμα. Στους επόμενους οδηγούς θα δούμε πως μπορούμε να συνδεθούμε σε ένα από αυτά τα προγράμματα και τι ρυθμίσεις να επιλέξουμε ανάλογα την περίπτωσή μας. Τα προγράμματα αυτά, αυτό που κάνουν είναι να παίρνουν το σήμα από την τοπική σύνδεση internet που έχουμε, να παίρνουν τα δεδομένα από τον υπολογιστή μας και να τα συνδέουν σε μεγάλους servers ανά τον κόσμο. Έτσι, ο κάθε θεατής που θα μπει στην διαδικασία να μας δει, θα συνδεθεί και αυτός με τον αντίστοιχο server όπου θα “κατεβάσει” στο PC του τα δικά μας δεδομένα και θα δει το περιεχόμενό μας στην οθόνη του. Όλη αυτή την διαδικασία λοιπόν, την αναλαμβάνουν τα προγράμματα που αναφέρθηκαν και πιο πάνω. Ευτυχώς, ο χρήστης δεν είναι απαραίτητο να έχει γνώσεις τεχνικού δικτύων ή προγραμματιστή για να προβάλει live περιεχόμενο μιας και τα προγράμματα αυτά είναι αρκετά φιλικά προς τον χρήστη και αναλαμβάνουν τις παραπάνω διαδικασίες από μόνα τους.

HARDWARE

Το να προβάλει κάποιος live περιεχόμενο από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο προς οποιοδήποτε άλλο σημείο, είναι μια “δύσκολη” διαδικασία για τα συστήματα που χρησιμοποιούνται. Καταναλώνονται αρκετοί πόροι του internet και αρκετή επεξεργαστική ισχύς. Έτσι λοιπόν, η χρήση ενός υπολογιστή για livestreams απαιτεί ένα αξιόλογο σύστημα. Ιδανικά θα πρέπει ο χρήστης να έχει στην κατοχή του το λιγότερο 8GB μνήμης RAM, έναν επεξεργαστή τουλάχιστον 4 πυρήνων καθώς και μια αξιόλογη κάρτα γραφικών. Αν μιλάμε για gaming livestream, όπου θα χρειαστεί να προβληθεί το παιχνίδι στους θεατές, τότε οι απαιτήσεις ανεβαίνουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις θέλουμε μια πολύ καλή κάρτα γραφικών, έναν πολύ ισχυρό επεξεργαστή και 16GB μνήμης RAM. Ασφαλώς, όλα αυτά έρχονται σε συνάρτηση με την ποιότητα που θέλει να παρέχει κάποιος. Όσο πιο ποιοτικό ως προς την ανάλυση είναι ένα livestream, τόσο πιο πιθανό είναι να κερδίσεις κάποιον θεατή. Σκεφτείτε τον εαυτό σας να βλέπει στην τηλεόραση ένα κανάλι που προβάλει περιεχόμενο σε κακή ποιότητα ή να βλέπετε ένα YouTube video στα 480p ανάλυση. Στα πρώτα δευτερόλεπτα θα το έχετε κλείσει. Υπολογίζεται, λοιπόν, ότι ένα σύστημα που ξεκινάει από τα 500€ είναι σχετικά ικανό να προβάλει live περιεχόμενο χωρίς όμως να υπάρχουν υψηλές προσδοκίες. Ασφαλώς, όσο καλύτερο είναι το σύστημα που έχει κάποιος στην κατοχή του, τόσο πιο εύκολο είναι να δώσει και καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα. Πλέον, έχουν γίνει της μόδας τα streaming PCs και τα gaming PCs. Όταν κάποιος θέλει να κάνει livestreams ενώ παίζει παιχνίδια, αγοράζει δυο δυνατά συστήματα(δεν είναι απαραίτητο). Το ένα(gaming PC) πρόκειται να είναι το βασικό PC του όπου θα παίζει όλα του τα παιχνίδια και θα κάνει τις δουλειές του, ενώ το άλλο(streaming PC) θα αναλάβει να καταγράφει την οθόνη από το πρώτο PC και να προβάλει το περιεχόμενό του στο διαδίκτυο. Έτσι οι δυο βασικές διεργασίες(gaming και streaming) χωρίζονται σε δυο διαφορετικά συστήματα, με απώτερο σκοπό την καλύτερη δυνατή απόδοση. Βέβαια, κάτι τέτοιο, σημαίνει και κάτι χιλιάδες ευρώ σε κόστος. Για να ξεκινήσει κάποιος livestreams, σε καμία περίπτωση δεν είναι αναγκαία η αγορά και η χρήση δυο διαφορετικών συστημάτων.

INTERNET

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, ένας ακόμα βασικός παράγοντας για την πραγματοποίηση live περιεχομένου είναι η σύνδεση στο internet. Όσο μεγαλύτερες ταχύτητες έχει κάποιος τόσο καλύτερο περιεχόμενο μπορεί να παράγει. Δυστυχώς, στην Ελλάδα οι πάροχοι internet είναι αρκετά χαμηλότερα σε ταχύτητες σε σχέση με παρόχους του εξωτερικού, ενώ η αναλογία τιμών είναι δυσανάλογα μεγαλύτερη στην χώρα μας. Ένας κάτοικος του εξωτερικού μπορεί να χρεώνεται περί τα $35 για να απολαμβάνει ταχύτητες έως και 1Gpbs/1Gbps(download/upload) την στιγμή που στην Ελλάδα έχουμε χρεώσεις του τύπου 50€ για 50Mbps/5Mbps. Όπως είναι λογικό λοιπόν, στον τομέα τον livestreams είμαστε λίγο πιο δεσμευμένοι.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, κάποιος με ταχύτητα 0,7Mbps upload και πάνω, μπορεί να κάνει livestream, ενώ οι ιδανικές τιμές για HD περιεχόμενο κυμαίνονται από 3Mbps έως 6Mbps. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις ενδεικτικές τιμές ταχύτητας του internet σε σχέση με την ποιότητα της εικόνας:

Ανάλυση Upload Speed Bitrate
480p 0.7-1.8Mbps   500-2000 Kbps
720p 1.8-2.5Mbps 1500-4000 Kbps
720p 60 fps 2.7-4.5Mbps 2250-6000 Kbps
1080p 3.2-3.5Mbps 3000-6000 Kbps
1080p 60fps 4.7-6.0MBPS 4500-8000 Kbps

Έτσι, λοιπόν, μπορεί κάποιος να υπολογίσει την ποιότητα εικόνας που μπορεί να παράγει σε livestream. Ασφαλώς, βασικό παράγοντα σε όλα αυτά παίζει η διατήρηση του κοινού μας όταν κάνουμε livestream. Όσο καλύτερη εικόνα και περιεχόμενο προσφέρουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να αποκτήσουμε νέους θεατές και να διατηρήσουμε ένα κοινό. Όσο περισσότερους θεατές έχουμε σε σταθερή βάση, τόσο πιο εύκολο είναι να αποκτήσουμε και έσοδα μέσα από τα livestreams. Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα ανά τον κόσμο, που έχουν κάνει το livestream επάγγελμα και βγάζουν από μερικές εκατοντάδες έως και εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το σενάριο όμως, θα το αναλύσουμε σε επόμενο οδηγό.

ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ

Last but no least. Τελευταίο αλλά πιο σημαντικό απ’ όλα είναι οι ιδέες που έχει κάποιος. Όταν παίρνει κάποιος την απόφαση να κάνει livestream δεν το κάνει επειδή έτσι ξύπνησε μια μέρα. Ή έστω και αν το έκανε για αυτό, στο μέλλον θα σκεφτεί διαφορετικά. Το να κάνεις livestream, είναι σαν να σου δίνουν δωρεάν ένα κανάλι στην τηλεόραση. Είσαι ξαφνικά, από την μια μέρα στην άλλη, ο παραγωγός, ο τεχνικός, ο παρουσιαστής, ο σεναριογράφος, ο ηθοποιός, ο κάμεραμαν, ο μπούμαν, ο μακιγιέζ και πόσα άλλα. Αναλαμβάνεις τον ρόλο όλων και πρέπει να τον φέρεις εις πέρας, γιατί έχεις θεατές που θέλουν να δουν κάτι καλό. Έτσι λοιπόν, θα αρχίσουν να δημιουργούνται απορίες και ερωτήματα. Το κάνω σωστά; Είμαι καλός σε αυτό; Τι περιεχόμενο παράγω; Διασκεδάζει το κοινό με το να με βλέπει; Η κάμερά μου είναι καλή; Φαίνομαι καθαρά; Ακούγομαι; Μήπως δεν είναι τόσο “επαγγελματικό” όσο θα ήθελαν; Και πολλά άλλα…

Έτσι λοιπόν, όταν κάποιος σκέφτεται να ασχοληθεί λίγο πιο σοβαρά με τα livestreams, καλό θα ήταν να κάτσει και να σκεφτεί πρώτα. Να βρει ιδέες που αρέσουν στον ίδιο, να βρει έναν ξεχωριστό και δικό του τρόπο να τις εκφράζει και να κάνει το κοινό να περνάει καλά. Να διασκεδάζει, να εκτιμά την δουλειά του και να μην κάνει livestream από αγγαρεία ή βαρεμάρα. Μην ξεχνάτε, όπως είπαμε και παραπάνω, τα livestreams για κάποιους είναι δουλειά και βγάζουν χρήματα από αυτά. Ασφαλώς, σίγουρα πριν ξεκινήσουν να κερδίζουν μέσα από αυτά, έθεσαν ένα πλάνο, μια ιδέα, έναν στόχο. Οπότε, αν και εσύ θες πραγματικά να ασχοληθείς με τα livestreams, θέσε τους δικούς σου στόχους μέσα από τις δικές σου ξεχωριστές ιδέες.

Αυτό ήταν το πρώτο μέρος για το πως μπορεί κάποιος να ξεκινήσει τα livestreams.

01 Αυγ 2020

Τι είναι το hosting;

 

Για να δούμε ένα website online στον υπολογιστή μας αρκεί να πληκτρολογήσουμε το Url του πχ. alphaserver.gr. Για να εμφανιστεί όμως αυτό το site από πίσω “τρέχουν” διάφορες διαδικασίες τις οποίες εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε.

Το web hosting λοιπόν είναι στην ουσία ο χώρος στο διαδίκτυο μέσα στον οποίο “φιλοξενούνται” τα αρχεία και οι εικόνες που βλέπεις οπτικά σε ένα site. Το domain δηλαδή πχ. www.alphaserver.gr στην ουσία “βλέπει” με τη βοήθεια ορισμένων ρυθμίσεων στο Hosting και εμφανίζει κάθε φορά τα αντίστοιχα αρχεία, καθώς εμείς περνάμε από σελίδα σε σελίδα στο site.

Η αγορά του hosting είναι απαραίτητη για να λειτουργεί ένα site. Για παράδειγμα, αν θέλεις να φτιάξεις ένα blog με wordpress θα πρέπει να αγοράσεις το domain, το hosting και στη συνέχεια μέσα στο Hosting να εγκαταστήσεις την εφαρμογή wordpress και να ξεκινήσεις τη δημιουργία του site σου.

Εναλλακτικά, υπάρχουν ορισμένες πλατφόμες οι οποίες είναι προεγκατεστημένες πάνω σε hosting πακέτο με αποτέλεσμα ο πελάτης να “γλιτώνει” αυτή τη διαδικασία και απλά να συνδέεται κατευθείαν στην πλατφόρμα για να ξεκινήσει άμεσα τη δημιουργία του site του. Τέτοιες πλατφόρμες είναι το Website Builder αλλά και τα Managed WordPress πακέτα στο alphaserver.gr

https://whmcs.alphaserver.gr/cart.php?gid=3

25 Ιούλ 2020

Όλα μας τα πακέτα Radio Stream Έχουν SSL Πιστοποιητικά – SSL-Stream

Γεια σας είμαι ο Βασίλης και σε αυτό το Αρθρο θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω  πόσο απαραίτητα είναι πλέον τα ssl πιστοποιητικα  δλδ HTTPS  .. Χωρίς τα SSL Είναι πολύ δύσκολα  να σας ακούσει κάποιος στο διαδίκτυο και γενικά σε όλον τον ηλεκτρονικο κόσμο (ίντερνετ) , δύστυχος ακόμα και στης μέρες μας παρατηρούμε ότι πάρα πόλοι άνθρωποι, άλλα και πάρα πόλοι (επαγγελματιες)  έχουν radio stream χωρίς SSL  … Τι γίνεται όταν δεν έχουμε ssl στο ραδιόφωνο μας?? με λίγα άπλα λογία το google μας βλέπει ως απειλεί και επικινδύνους. όποτε δεν θα μπορεί το 90% στο ίντερνετ να ακούσει το ραδιόφωνο μας.

Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer) αναπτύχθηκε από την εταιρεία Netscape και σχεδιάστηκε για να παρέχει ασφάλεια κατά την μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων στο διαδίκτυο. Η έκδοση 3.0 του πρωτοκόλλου κυκλοφόρησε από την Netscape το 1996 και αποτέλεσε την βάση για την μετέπειτα ανάπτυξη του πρωτοκόλλου TLS (Transport Layer Security), το οποίο πλέον τείνει να αντικαταστήσει το SSL. Τα δύο αυτά πρωτόκολλα χρησιμοποιούνται ευρέως για ηλεκτρονικές αγορές και χρηματικές συναλλαγές, καθώς και όχι μόνον. Κάθε πρωτοκολλο https, έχει διαφορά και μόνο κάποια από τα πρωτόκολλα αυτά εξασφαλίζουν την απόλυτη ασφάλεια, η οποία είναι και πλήρως αναγκαία για την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Ληκτική ημερομηνία δείχνει η google την 30η Απριλίου 2018, στα υπόλοιπα site δεν θα δώσει προτεραιότητα. Όμως με την χρήση του πλήρους πιστοποιητικού θα λάβουν τις θέσεις τους μετά την πιστοποίηση TLS, επεξεργασία RC4, MD5 και DES.

Το SSL χρησιμοποιεί μεθόδους κρυπτογράφησης των δεδομένων που ανταλλάσσονται μεταξύ δύο συσκευών (συνηθέστερα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών) εγκαθιδρύοντας μία ασφαλή σύνδεση μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου. Το πρωτόκολλο αυτό χρησιμοποιεί το TCP/IP για τη μεταφορά των δεδομένων και είναι ανεξάρτητο από την εφαρμογή που χρησιμοποιεί ο τελικός χρήστης. Για τον λόγο αυτό μπορεί να παρέχει υπηρεσίες ασφαλούς μετάδοσης πληροφοριών σε πρωτόκολλα ανώτερου επιπέδου όπως για παράδειγμα το HTTP, το FTP, το telnet κοκ.

Η μετάδοση πληροφοριών μέσω του διαδικτύου γίνεται ως επί το πλείστον χρησιμοποιώντας τα πρωτόκολλα TCP/IP (Transfer Control Protocol / Internet Protocol). Το SSL λειτουργεί μετά το TCP/IP και πριν τις εφαρμογές υψηλού επιπέδου, όπως είναι για παράδειγμα το HTTP (προβολή ιστοσελίδων), το FTP (μεταφορά αρχείων) και το IMAP (email). Άρα λοιπόν αυτό που ουσιαστικά κάνει το SSL είναι να παίρνει τις πληροφορίες από τις εφαρμογές υψηλότερων επιπέδων, να τις κρυπτογραφεί και στην συνέχεια να τις μεταδίδει στο Internet προς τον Η/Υ που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά και τις ζήτησε.

Το SSL προσφέρει συνοπτικά τις ακόλουθες υπηρεσίες:

 • Πιστοποίηση του server από τον client.
 • Πιστοποίηση του client από τον server.
 • Εγκαθίδρυση ασφαλούς κρυπτογραφημένου διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των δύο μερών.

Οι κρυπτογραφικοί αλγόριθμοι που υποστηρίζονται από το πρωτόκολλο είναι οι εξής: DES – Data Encryption Standard, DSA – Digital Signature Algorithm, KEA – Key Exchange Algorithm, MD5 – Message Digest, RC2/RC4, RSA, SHA-1 – Secure Hash Algorithm, SKIPJACK, Triple-DES.

Το πρωτόκολλο SSL χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό της κρυπτογράφησης δημοσίου και συμμετρικού κλειδιού. Η κρυπτογράφηση συμμετρικού κλειδιού είναι πολύ πιο γρήγορη και αποδοτική σε σχέση με την κρυπτογράφηση δημοσίου κλειδιού, παρ’ όλα αυτά όμως η δεύτερη προσφέρει καλύτερες τεχνικές πιστοποίησης. Κάθε σύνδεση SSL ξεκινά πάντα με την ανταλλαγή μηνυμάτων από τον server και τον client έως ότου επιτευχθεί η ασφαλής σύνδεση, πράγμα που ονομάζεται χειραψία (handshake). Η χειραψία επιτρέπει στον server να αποδείξει την ταυτότητά του στον client χρησιμοποιώντας τεχνικές κρυπτογράφησης δημοσίου κλειδιού και στην συνέχεια επιτρέπει στον client και τον server να συνεργαστούν για την δημιουργία ενός συμμετρικού κλειδιού που θα χρησιμοποιηθεί στην γρήγορη κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση των δεδομένων που ανταλλάσσονται μεταξύ τους. Προαιρετικά η χειραψία επιτρέπει επίσης στον client να αποδείξει την ταυτότητά του στον server. Αναλυτικότερα, η διαδικασία χειραψίας έχει ως εξής:

 1. Αρχικά ο client στέλνει στον server την έκδοση του SSL που χρησιμοποιεί, τον επιθυμητό αλγόριθμο κρυπτογράφησης, μερικά δεδομένα που έχουν παραχθεί τυχαία και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειάζεται ο server για να ξεκινήσει μία σύνδεση SSL.
 2. Ο server απαντά στέλνοντας παρόμοιες πληροφορίες με προηγουμένως συμπεριλαμβανομένου όμως και του ψηφιακού πιστοποιητικού του, το οποίο τον πιστοποιεί στον client. Προαιρετικά μπορεί να ζητήσει και το ψηφιακό πιστοποιητικό του client.
 3. Ο client λαμβάνει το ψηφιακό πιστοποιητικό του server και το χρησιμοποιεί για να τον πιστοποιήσει. Εάν η πιστοποίηση αυτή δεν καταστεί δυνατή, τότε ο χρήστης ενημερώνεται με ένα μήνυμα σφάλματος και η σύνδεση SSL ακυρώνεται. Εάν η πιστοποίηση του server γίνει χωρίς προβλήματα, τότε η διαδικασία της χειραψίας συνεχίζεται στο επόμενο βήμα.
 4. Ο client συνεργάζεται με τον server και αποφασίζουν τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης που θα χρησιμοποιηθεί στην ασφαλή σύνδεση SSL. Επίσης ο client δημιουργεί το συμμετρικό κλειδί που θα χρησιμοποιηθεί στον αλγόριθμο κρυπτογράφησης και το στέλνει στον server κρυπτογραφημένο, χρησιμοποιώντας την τεχνική κρυπτογράφησης δημοσίου κλειδιού. Δηλαδή χρησιμοποιεί το δημόσιο κλειδί του server που αναγράφεται πάνω στο ψηφιακό του πιστοποιητικό για να κρυπτογραφήσει το συμμετρικό κλειδί και να του το στείλει. Στην συνέχεια ο server χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό του κλειδί μπορεί να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα και να αποκτήσει το συμμετρικό κλειδί που θα χρησιμοποιηθεί για την σύνδεση.
 5. Ο client στέλνει ένα μήνυμα στον server ενημερώνοντάς τον ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει την κρυπτογραφημένη σύνδεση.
 6. Ο server στέλνει ένα μήνυμα στον client ενημερώνοντάς τον ότι και αυτός είναι έτοιμος να ξεκινήσει την κρυπτογραφημένη σύνδεση.
 7. Από εδώ και πέρα η χειραψία έχει ολοκληρωθεί και τα μηνύματα που ανταλλάσσουν τα δύο μηχανήματα (client – server) είναι κρυπτογραφημένα.

Η διαδικασία της χειραψίας φαίνεται πιο παραστατικά στο σχήμα που ακολουθεί.

Η χρήση του πρωτοκόλλου SSL αυξάνει τα διακινούμενα πακέτα μεταξύ των δύο μηχανών και καθυστερεί την μετάδοση των πληροφοριών επειδή χρησιμοποιεί μεθόδους κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης. Ειδικότερα οι διάφορες καθυστερήσεις εντοπίζονται στα εξής σημεία:

 • Στην αρχική διαδικασία χειραψίας όπου κανονίζονται οι λεπτομέρειες της σύνδεσης και ανταλλάσσονται τα κλειδιά της συνόδου.
 • Στην διαδικασία κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης που γίνεται στους δύο υπολογιστές με αποτέλεσμα να δαπανώνται υπολογιστικοί πόροι και χρόνος.
 • Στην καθυστέρηση μετάδοσης των κρυπτογραφημένων δεδομένων αφού αυτά αποτελούνται από περισσότερα bytes σε σχέση με την αρχική μη κρυπτογραφημένη πληροφορία.

Λόγω αυτών των επιβαρύνσεων που εισάγει το πρωτόκολλο SSL, χρησιμοποιείται πλέον μονάχα σε περιπτώσεις όπου πραγματικά χρειάζεται ασφαλής σύνδεση (πχ μετάδοση κωδικών χρήστη ή αριθμών πιστωτικών καρτών μέσω του διαδικτύου) και όχι σε περιπτώσεις

Πόσα Είδη Πιστοποιητικών Ασφαλείας SSL Υπάρχουν;

Υπάρχουν 3 είδη SSL certificates:

 • Domain Validation SSL Certificates (DV SSL): Χρησιμοποιούνται για τη κωδικοποίηση της πληροφορίας και τη ταυτοποίηση των στοιχείων του καταχωρητή και του ονόματος χώρου της ιστοσελίδας (domain). Με αυτόν το τρόπο ο χρήστης μπορεί να είναι σίγουρος ότι η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι σωστή και παραπέμπει στο σωστό εξυπηρετητή. Αυτό το είδος πιστοποιητικού είναι πολύ εύκολο στην έκδοση / εγκατάσταση του, έχει μικρό κόστος και καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία των ιστοσελίδων.
 • Organization Validation SSL Certificates (OV SSL): Χρησιμοποιούνται για τη κωδικοποίηση της πληροφορίας και τη ταυτοποίηση της ιστοσελίδας και της εταιρίας που βρίσκεται πίσω από αυτήν. Πριν οι Αρχές Πιστοποιητικών εκδώσουν το SSL πιστοποιητικό, ακολουθούν μια διαδικασία ταυτοποίησης της εταιρίας, της διεύθυνσής της καθώς και της ιδιοκτησίας του Domain Name.
 • Extended Validation SSL Certificates (EV SSL): Είναι τα πιο πλήρη και ασφαλή SSL πιστοποιητικά που μπορεί να παρέχει μια ιστοσελίδα στους χρήστες της σήμερα. Η αδειοδότηση και έκδοση των πιστοποιητικών αυτών απαιτεί διεξοδικές διαδικασίες, μέσα από τις οποίες οι Αρχές Πιστοποίησης ελέγχουν σχεδόν όλες τις πτυχές μιας εταιρίας και της ιστοσελίδας.
21 Ιούλ 2020

Azura Cast control panel

Azura Cast Plans

Εάν θέλετε να ακούνε τι έχετε να πείτε,το on-line ραδιόφωνο είναι το γρηγορότερο, πιο προσιτό τρόπο να το κάνετε αυτό, και η Alpha Server προσφέρει την πιο επαγγελματική λύση για να επιτύχετε το στόχο σας. Οι Alpha server είναι η απάντηση, αν ψάχνετε για έναν σταθερό, επαγγελματικό ραδιοφωνικό σταθμό on-line που παρέχει μεγάλη αξιοπιστία και ασφάλεια για τις προσιτές τιμές.

Azura Cast control panel

Είναι ένα custom Open Source πάνελ που αναπτύσσετε συνεχώς. περιλαμβάνει πάρα πολλά εργαλεία και για τους ποιο απαιτητικούς πελάτες Το Azura Cast εγκαθιστά όλα όσα χρειάζεστε για να φτάσετε και να τρέξετε έναν ραδιοφωνικό σταθμό στο διαδίκτυο μέσα σε λίγα λεπτά.

SHOUTcast & Icecast

Το Shoutcast είναι μία Streaming Media λύση, που επιτρέπει τη μετάδοση ήχου μέσω του διαδικτύου ακριβώς όπως γίνεται και με τις “παραδοσιακές” ραδιοφωνικές εκπομπές. Οι ακροατές μπορούνε να συντονιστούμε με οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής.

AUTO DJ

AUTO DJ: Δημιουργήστε το δικό σας webradio χωρίς να χρειάζεται να έχετε δικό σας studio! Διαχειριστείτε πλήρως το πρόγραμμά σας online και αφήστε τον αυτόματο πιλότο να παίζει για εσάς. Επιπλέον η υπηρεσία στηρίζεται σε οικονομικούς server, Shoutcast και Icecast.

Azura Cast Plans

Εάν θέλετε να ακούνε τι έχετε να πείτε,το on-line ραδιόφωνο είναι το γρηγορότερο, πιο προσιτό τρόπο να το κάνετε αυτό, και η Alpha Server προσφέρει την πιο επαγγελματική λύση για να επιτύχετε το στόχο σας. Οι Alpha server είναι η απάντηση, αν ψάχνετε για έναν σταθερό, επαγγελματικό ραδιοφωνικό σταθμό on-line που παρέχει μεγάλη αξιοπιστία και ασφάλεια για τις προσιτές τιμές.

21 Ιούλ 2020

cPanel WebHosting

cPanel WebHosting

Διαχειριστείτε το πακέτο φιλοξενίας σας μέσα από το εύχρηστο και φιλικό περιβάλλον του cPanel.

Αξιοποιώντας πάντα το Ultra Fast GR-IX δίκτυο των ελληνικών servers της AlphaServer.

Με το cPanel μπορείτε εύκολα να διαχειριστείτε κάθε πτυχή του web hosting λογαριασμού σας. Από τη δημιουργία προσαρμοσμένων διευθύνσεων email μέχρι την επεξεργασία των αρχείων του ιστότοπού σας.

Όλα τα πακέτα φιλοξενίας cPanel έρχονται με το LiteSpeed. Το LiteSpeed είναι έως και 9 φορές ταχύτερο από το Apache και γρήγορα γίνεται η βασική βιομηχανική εγκατάσταση των web servers.

Το Softaculous είναι μια εφαρμογή ενσωματωμένη στο cPanel που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε εύκολα από πάνω από 150 δωρεάν σενάρια / λογισμικό. Πολλά λογισμικά συμπεριλαμβανομένων των WordPress & Magento.whereas efficient platforms. Authoritatively communicate

Όλοι οι λογαριασμοί φιλοξενίας ιστοσελίδων μας διαθέτουν αυτοματοποιημένα και εντελώς δωρεάν αντίγραφα ασφαλείας. Αυτά συμπληρώνονται αυτόματα από το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του λογισμικού R1Soft.

Hosting cPanel AlphaServer

Η πιο γρήγορη εμπειρία φιλοξενίας με έως x5 φορές ταχύτερους δικτυακούς χρόνους απόκρισης

Γενικά

Το cPanel αποτελεί το πιο δημοφιλές web hosting διαχειριστικό πρόγραμμα και χρησιμοποιείται για εκατομμύρια ιστοσελίδες σε όλον τον κόσμο!

Επιλέξτε το πλάνο που σας ταιριάζει

Alpha Server Company © 1996 - All rights reserved
Top
error: Τα πολλαπλά κλικ και το δεξί είναι απενεργοποιημένα για λόγους ασφαλείας