17 Σεπ

Τείος εποχής live stream Μεταδόσεις στην πλατφόρμα του facebook!

To Facebook απειλεί να διαγράψει λογαριασμούς συγκροτημάτων για εκπομπές ζωντανής ροής (live streaming)

Σε χθεσινό live streaming ο ιδρυτής του facebook ήταν ξεκάθαρος , μετά από κάθε live stream που θα κάνεις κάποιος user στο facebook , από την στιγμή που δεν θα έχει τα νόμιμα δικαιώματα στην μουσική που θα παίζει σε live streaming , θα διαγράφεται οριστικά και διαπαντός το προφίλ του. (ΥΓ  Για έμενα πολύ καλά έκανε το facebook μιας και εγώ προσωπικά σας είχα κάνει βίντεο πριν δυο χρονιά και σας είχα ενημερώσει ότι θα έρθει σύντομα το τέλος εποχής για το live streaming μουσικής στο facebook, και το θεωρώ απόλυτα σωστό, μιας και το livestream στο facebook, είχε κάνει τεράστιες ζημίες σε πολλες υπηρεσίες live stream, και να επισημάνω όπως έκανα και πριν δυο χρονια, και να σας πω ότι το facebook, δεν έκανε το Live stream για να βάζουμε μουσική, άλλα για να μπορούμε να μιλάμε με φίλους μας συγγενείς κτλπ. άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός του facebook, να φέρνει σε επαφή κοντά άτομα, τα οποία δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή λόγο απόστασης. )

Ένα νέο σύνολο οδηγιών που κυκλοφόρησε το Facebook αυτή την εβδομάδα έχει αφήσει τις μπάντες μπερδεμένες ως προς το τι μπορεί να συμβεί αν επιλέξουν να αλληλεπιδράσουν με το κοινό τους στην πλατφόρμα. Το Facebook θα περιορίσει τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν μουσική που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα στις ζωντανές ροές τους (live streaming) και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του λογαριασμού τους.
Είναι όλα μέρος των μάλλον διφορούμενων νέων μουσικών οδηγιών του Facebook, όπου η υπηρεσία προειδοποιεί “Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε βίντεο επάνω στα προϊόντα μας για να δημιουργήσετε μια μουσική εμπειρία ακρόασης”. Τα προϊόντα τους είναι το Facebook και το Instagram.
Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σελίδα της μπάντας σας διαθέτει τις κατάλληλες άδειες για τη ροή της μουσικής σας.
“Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα Προϊόντα μας για να μοιράζονται το περιεχόμενο τους με την οικογένεια και τους φίλους τους. Λάβετε υπόψη ότι παραμένετε αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο που δημοσιεύετε, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε μουσικής που διατίθεται σε αυτό το περιεχόμενο. Τίποτα από αυτούς τους όρους δεν αποτελεί εξουσιοδότηση από εμάς για οποιαδήποτε χρήση μουσικής σε οποιοδήποτε από τα προϊόντα μας”.
Το Facebook προειδοποιεί “Απαγορεύεται η χρήση μουσικής για εμπορικούς ή μη προσωπικούς σκοπούς, εκτός εάν έχετε λάβει τις κατάλληλες άδειες
Αυτό σημαίνει πως υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε μια ροή (live streaming) όπου να παίζετε τα δικά σας τραγούδια, αλλά εάν δεν έχετε δηλωθεί ως ο κάτοχος της άδειας της μουσικής, το Facebook ενδέχεται να λάβει μέτρα κατά της σελίδας σας.
Για παράδειγμα, εάν τυχαίνει να κάνετε ζωντανή ροή, ίσως θελήσετε να κάνετε μια διασκευή στο τραγούδι “Raining Blood για παράδειγμα”.
Το Facebook επισημαίνει “Αν δημοσιεύετε περιεχόμενο που περιέχει μουσική που ανήκει σε κάποιον άλλο, το περιεχόμενό σας ενδέχεται να αποκλειστεί ή να ελεγχθεί από τον αρμόδιο κάτοχο δικαιωμάτων και να καταργηθεί εάν η χρήση αυτής της μουσικής δεν έχει την κατάλληλη εξουσιοδότηση”.

Σχόλια (1)

Djsakkas
21 Σεπτεμβρίου, 2020 Reply

Καιρός να αγοράσουν live streaming Όσοι θέλουν να κάνουν την τρέλα τους και τον χαβαλέ τους.

Η Γνώμη σας μετράει