14 Δεκ

RocketCake – Φτιάξτε το δικό σας site χωρίς γνώσεις κώδικα

RocketCake – Φτιάξτε το δικό σας site χωρίς γνώσεις κώδικα

Το RocketCake είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας WYSIWYG* HTML, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε διαδραστικές ιστοσελίδες χωρίς να γνωρίζετε να γράφετε κώδικα. Απλά επιλέξτε το πρότυπο (template) που σας αρέσει και προσαρμόστε το στις ανάγκες σας ή μπορεί να δημιουργήσετε ένα νέο πρότυπο από το μηδέν.

Εκτός από κείμενο μπορείτε να προσθέσετε εικόνες, βίντεο από το Youtube, Flash, διάφορα κουμπιά, να δημιουργήσετε slideshows και άλλα πολλά προηγμένα στοιχεία για ιστοσελίδες.

Μην αγχώνεστε, τίποτα από αυτά δεν απαιτεί γνώση προγραμματισμού, μπορείτε απλά με «drag and drop» να τοποθετήσετε τα στοιχεία εκεί που θέλετε ενώ υπάρχει και ζωντανή προεπισκόπηση αυτών που φτιάχνετε. Να αναφέρουμε ότι υπάρχει μια σειρά από tutorials στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος

*WYSIWYG: Είναι το ακρωνύμιο “What You See IWhat You Get”. Τη συντομογραφία αυτή, τη συναντάμε κυρίως σε online editors όπου βάζουμε περιεχόμενο – κείμενο με κατάλληλη μορφοποίηση ώστε να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα-στο blog μας.
Δηλαδή, την ώρα που γράφουμε το κείμενο μέσα σε έναν τέτοιον editor, όταν το δημοσιεύσουμε, θα φαίνεται ακριβώς το ίδιο. Δηλαδή με απλά λόγια “αυτό που βλέπεις, αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα”.

Η Γνώμη σας μετράει