Η επιχείρηση «σκούπα” στα κορφοβούνια της Αττικής, ξημερώματα Σαββάτου.

Η επιχείρηση «σκούπα” στα κορφοβούνια της Αττικής, ξημερώματα Σαββάτου, και τα… παρατράγουδα: οι διπλές συχνότητες, οι πειρατές και το προειδοποιητικό τηλεφώνημα (?)

Ξημερώματα Σαββάτου, και αν υπήρχε μία περίπτωση που να ισχύει το γνωστό ρεφραίν «όταν κοιμάσαι άλλος γράφει ιστορία”, αυτή είναι σίγουρα η προχθεσινή επιχείρηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στα δυο περιβόητα… κορφοβούνια, το Αιγάλεω και τον Υμηττό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Radio Gold, που επαληθεύτηκαν μετά 48 ωρών και από άλλες εφημερίδες.

  • μέρος α΄ : Πυροβολεία Αιγάλεω

Εισαγγελέας, με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, τεχνικών με ραδιογωνιόμετρα και εκπροσώπων της ΕΕΤΤ πραγματοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου επιδρομή στην περιοχή Πυροβολεία του Αιγάλεω. Στη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν οι πομποί του Kiss FM, του Jeronimo Groovy και του Love Radio οι οποίοι λειτουργούσαν παράνομα από το συγκεκριμένο σημείο σε δεύτερη συχνότητα (και μάλιστα χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει για πάνω από ένα εξάμηνο) καθώς και δυο ραδιοφωνικών σταθμών που στερούνταν κάθε νομιμότητας (ένας εξ’ αυτών ο 106,4 FM). Στο ίδιο σημείο λειτουργούσε σχετικός παράνομος αναμεταδότης του Flash ο οποίος (όλως παραδόξως) δεν πειράχτηκε… Στο σημείο συνελήφθησαν και δυο τεχνικοί, υπάλληοι του Jeronimo Grovy, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε αυτόφωρο.

  • μέρος β΄ : Υμηττός

Η νυχτερινή επιχείρηση συνεχίστηκε στο άτυπο κέντρο εκπομπής στον Υμηττό, ο οποίος στο παρελθόν είχε κριθεί επικίνδυνος ως κέντρο εκπομπής για το Νέο Αεροδρόμιο, παραμένει όμως κύριος τόπος εκπομπής για όλους τους νομίμως λειοτυργούντες. Και από αυτό το σημείο εξέπεμπαν αρκετοί πομποί σε δεύτερες συχνότητες, οι οποίες (εξίσου όλως παραδόξως) είχαν σιγίσει λίγα λεπτά πριν την επίσκεψη του Εισαγγελέα, εκπέμποντας απλό φέρον και επανήλθαν ως δια μαγείας σε λειτουργία το επόμενο πρωί. Δεν πειράχτηκε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά, παρότι είναι ο μοναδικός μη νόμιμα λειτουργών ραδιοφωνικός σταθμός.

  • μέρος γ΄ : Τα σχόλια…

O σχετικός (διαδικτυακός αλλά και έντυπος) τύπος βουΐζει από χτες για τα κατορθώματα του Υπουργείου Μεταφορών και της υφιστάμενης επιτροπής του. Η Ναυτεμπορική τονίζει την εξαίρεση του Flash από την επιχείρηση, και αποδίδει την αιφνίδα «σιγή” εξ Υμηττού σε «τηλεφώνημα, μέσα από το Υπουργείο Μεταφορών”. Το Radio Gold, ενδιαφερόντων Μαστοράκη κατηγορεί την κυβέρνηση και τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών και κάνει λόγω για «χαλαρή ερμηνεία του νόμου” λαδώματα, ενώ το Radio.gr και το media.net.gr δημοσιεύουν λίστα τον διπλών αναμεταδόσεων.

Εμείς, ως Ραδιόφωνο.gr δεν έχουμε παρά να καθήσουμε αναπαυτικά στην καρέκλα μας, να πάρουμε το ποπ κορν στα χέρια και να περιμένουμε το επόμενο επεισόδιο του κωμικού σήριαλ που προβάλεται εδώ και κάτι χρόνια στους (ραδιοφωνικούς) δέκτες μας. Μην ξεχνάτε ότι στο τέλος θα περάσουν σε σκρολ τα ονόματα των συντελεστών σε μια από τις μεγαλύτερες κωμωδίες που γνώρισε το ραδιόφωνο. Καλή διασκέδαση, παιδιά!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *