Η τελευταία ανακοίνωση της #Google για τη διαδικτυακή ασφάλεια και το encryption ήταν σαφής! Θες να μάθεις πως θα σε επηρεάσει αυτό και τι πρέπει να κάνεις αν το site σου είναι ακόμα HTTP; Πάτα το link

Πόσο συχνά επισκέπτεσαι το blog ή το site AlphaServer; Έχεις παρατηρήσει ποτέ το πράσινο λουκέτο και την ένδειξη της επωνυμίας μας με πράσινο χρώμα στη γραμμή διεύθυνσης του browser σoυ; Όπως καταλαβαίνεις, έχουμε εξελίξεις στο θέμα της σηματοδότησης των HTTP site και χρειάζεται να θυμηθούμε το θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας και του encryption!

Τον Ιανουάριο του 2017 είχαμε δημοσιεύσει το άρθρο Η Google χαρακτηρίζει τα HTTP sites “not secure”, στο οποίο κάναμε λόγο για τις αλλαγές που ετοιμάζει να κάνει η Google σχετικά με τις ενδείξεις ασφαλείας των sites. Αναλύσαμε το σχέδιο της να σηματοδοτήσει πιο έντονα και ξεκάθαρα τα HTTP sites ως “μη ασφαλή” και τα στάδια που θα ακολουθήσει έως ότου καταφέρει να εφαρμόσει τους ελέγχους της σε ολόκληρο το διαδίκτυο.

Έτσι, ξεκίνησε τότε με την σήμανση των σελίδων που συλλέγουν δεδομένα χρηστών (πχ. φόρμες επικοινωνίας, εγγραφή σε newsletter, δημιουργία λογαριασμών) ή πιστωτικών καρτών για την πραγματοποίηση αγορών, επεκτάθηκε στην ανώνυμη περιήγηση (incognito mode) και τώρα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την “ημέρα της κρίσης”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google που έγινε στις 8 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2018 ο Chrome -στην έκδοση 68- θα χαρακτηρίσει όλα τα HTTP site “not secure”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *