Τι είναι σημαντικό σε έναν παροχέα hosting (hosting provider – hosting company);Η φιλοξενία (hosting) της ιστοσελίδας σου σε έναν server στο διαδίκτυο είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι από το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο μέρος η επιτυχία της ιστοσελίδας. Το καλό hosting πρέπει να έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά:

  • Ταχύτητα
  • Υποστήριξη
  • Ασφάλεια

Επίσης σημαντικό είναι να μπορείς να προσαρμοστείς όταν η ιστοσελίδα σου γίνεται γνωστή και οι ανάγκες του hosting αυξάνονται καθώς αυξάνονται οι επισκέπτες. Απώτερος στόχος να έχεις τέλειο uptime κοντά στο 100% δηλαδή η σελίδα σου να είναι πάντα προσβάσιμη και διαθέσιμη από τους επισκέπτες του διαδικτύου.

Εξωτερικό ή Ελλάδα;

Ένα ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσεις πριν επιλέξεις παροχέα hosting είναι αν θέλεις η σελίδα σου να σερβίρεται από την Ελλάδα ή από το εξωτερικό. Συνήθως στο εξωτερικό υπάρχουν φθηνότεροι παροχείς αλλά αν η σελίδα σου είναι στα Ελληνικά (απευθύνεται σε Ελληνικό κοινό) τότε σε ευνοεί να επιλέξεις Έλληνα παροχέα γιατί οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google θα σου φερθούν καλύτερα και θα σε παρουσιάζουν σε καλύτερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Οι υπηρεσίες hosting έχουν διάφορες τιμές που κυμαίνονται απο λίγα ευρώ μέχρι και δεκάδες ή εκατοντάδες ευρώ ανάλογα με την υπηρεσία. Μια καλή επιλογή αν ξεκινάς τώρα την ιστοσελίδα σου ή αν έχεις μια μικρή επιχείρηση είναι το Cloud hosting ή ένας Virtual Private Server (VPS), περισσότερα για αυτούς τους τύπους hosting παρακάτω.

Ένα ακόμα βασικό κομμάτι που πρέπει να προσέξεις είναι ο τύπος υποστήριξης του παροχέα (support). Θα είναι αρκετές οι φορές που θα χρειαστείς κάποιο είδος υποστήριξης σχετικά με το hosting σου. Οι περισσότεροι παροχείς προσφέρουν υποστήριξη μέσω e-mail ή live chat ενώ μερικοί έχουν και τηλεφωνική υποστήριξη.

Οι παροχείς hosting χρεώνουν τις περισσότερες φορές ανάλογα με το χώρο (storage) που μετριέται σε MegaByte και το εύρος (bandwidth). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις κάποια ιδέα για το πόσα MB καταλαμβάνει η ιστοσελίδα σου τη παρούσα στιγμή και στο μέλλον (storage) αλλά και το πόσα περίπου MB θα ξοδευτούν καθώς η ιστοσελίδα σου σερβίρεται στους επισκέπτες (bandwidth). Αν περιμένεις λίγους επισκέπτες τότε το bandwidth θα είναι λίγο. Αν όμως ξαφνικά εμφανιστείς στη πρώτη θέση στο Google τότε οι επισκεψιμότητα θα είναι υψηλή και θα χρειαστείς αρκετό bandwidth.Saturday, February 3, 2018« Πίσω